Skuteczność mikrobiologiczna wg EN 14885:
Higieniczna dezynfekcja rąk:
- Bakterie wg EN 1500, EN 13727,
- Grzyby drożdżopodobne EN 13624
Higieniczna dezynfekcja powierzchni:
- Bakterie oraz grzyby wg EN 13697
APLIKACJA: |
||
Obszary zastosowania: |
Do zastosowania powszechnego. Produkt gotowy do użycia. | |
Sposób użycia: | Dezynfekcja powierzchni: Nanieść równomiernie na zainfekowaną powierzchnię w taki sposób aby przez cały czas dezynfekcji była ona wilgotna. Pozostawić do wyschnięcia. Nie wymaga spłukiwania. Do szybkiej dezynfekcji należy wstępnie oczyścić powierzchnię. Higieniczna dezynfekcja rąk: |
|
Czas kontaktu: | Dezynfekcja powierzchni: Warunki czyste (bakterie, drożdżaki, wirusy) – 60 sekund, Warunki brudne medyczne (bakterie, grzyby, wirusy) – 5 minut; Higieniczna dezynfekcja rąk: |
|
Warunki nanoszenia: |
Optymalna temperatura nanoszenia między +5oC a +25oC. Nie mieszać z innymi substancjami. | |
Materiały niekompatybilne: | Silne utleniacze, kwasy, zasady, aminy. |